fbpx

Αλλεργίες, μερικές καλές συμβουλές για να φροντίσετε…

Οι αλλεργίες μπορούν να κάνουν την καθημερινή ζωή πολύ δύσκολη: τα αλλεργικά συμπτώματα, η σοβαρότητα των οποίων μπορεί να ποικίλλει πολύ, περιλαμβάνουν βήχα, φτέρνισμα, ερεθισμό του φάρυγγα και καταρροή. Οι πιο σοβαρές αλλεργικές μορφές μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και επικίνδυνη συστολή σε βρογχικό επίπεδο, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα κατάλληλα φάρμακα. Τι είναι όμως ακριβώς η αλλεργία και πώς μπορούν να ανακουφιστούν τα συμπτώματά της;

Αλλεργίες: μια υπερβολική απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος

Το ανοσοποιητικό σύστημα προσφέρει αποτελεσματική άμυνα έναντι όλων των πιθανών απειλών για την υγεία. Η παρέμβαση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι πρακτικά άμεση και πυροδοτείται από οποιαδήποτε πιθανή προσβολή της ισορροπίας του σώματος, είτε πρόκειται για κόκκο άμμου σε πληγή είτε για επικίνδυνο βακτήριο. Κάθε ανοσοαπόκριση, φυσικά, βαθμονομείται ανάλογα με τον πραγματικό κίνδυνο του πιθανού παθογόνου.

Η αλλεργία είναι ένα βραχυκύκλωμα σε αυτό το εξελιγμένο σύστημα προστασίας. Το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει στοιχεία που από μόνα τους είναι εντελώς ακίνδυνα ως επικίνδυνα παθογόνα. Επιπλέον, η ανοσολογική απάντηση σε αυτές τις ψευδείς απειλές είναι απολύτως υπερβολική: ακόμη και μπροστά σε μια συνήθως άσχετη ποσότητα αλλεργιογόνου, οι «κυριότερες άμυνες» θα ενεργοποιηθούν, προκαλώντας τα τυπικά συμπτώματα αλλεργίας.

Μεταξύ των πιο κοινών αλλεργιογόνων μπορούμε να συμπεριλάβουμε τη γύρη, τα χόρτα, τα ακάρεα της σκόνης και τις τρίχες κατοικίδιων ζώων, όπως σκύλοι, γάτες και κουνέλια. Για να επαληθεύσετε την πραγματική παρουσία αλλεργίας, μπορείτε να κάνετε μια απλή εξέταση στο νοσοκομείο. Η θεραπεία ποικίλλει ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει φαρμακευτική θεραπεία.

Ανακουφίστε τα συμπτώματα αλλεργίας σε ενήλικες και παιδιά:

Η αποφυγή της έκθεσης σε αλλεργιογόνα είναι σίγουρα μια καλή κίνηση, ιδιαίτερα στην περίπτωση των τροφικών αλλεργιών. Αλλά εάν το αλλεργιογόνο υπάρχει στον αέρα -όπως και στην περίπτωση της γύρης- η αποφυγή της άμεσης έκθεσης είναι σχεδόν αδύνατη. Τα ρινικά φίλτρα SinuSet είναι ιδανικά για τον περιορισμό της έκθεσης σε αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα: αυτή η μικρή αόρατη συσκευή, που εισάγεται στα ρουθούνια, είναι ικανή να φιλτράρει και να εξαλείφει τη γύρη, τα ακάρεα και τα σπόρια που παράγονται από μούχλα, ανακουφίζοντας άμεσα τα αλλεργικά συμπτώματα. Μια απλή, αποτελεσματική και διακριτική λύση, κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά.

Για να μάθετε περισσότερα, απλώς ρίξτε μια ματιά στις περιγραφές των ρινικών φίλτρων SinuSet, πλήρεις με προδιαγραφές και ενδείξεις σχετικά με όλα τα πιθανά αλλεργιογόνα που φιλτράρονται.

Il Calendario delle allergie

Come ridurre i sintomi allergici